Hlavní obsah

Na Bruntálsku hoří les, pomáhá i vrtulník

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Patnáct hasičských jednotek z Moravskoslezského kraje zasahuje od středeční 13. hodiny u požáru lesa v oblasti zvané Kraví Hora nedaleko Janova na Bruntálsku. Uhasit oheň hasičům pomáhá i vzdušná podpora letecké služby Policie ČR. Na místo vyrazila i speciální technika z Ostravy.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Po příjezdu prvních jednotek na místo události hasiči okamžitě povolali další posily a velitel zásahu si vyžádal i vrtulník policejní letecké služby. Pomáhá hasičům zdolávat požár shozy vody pomocí 800litrového bambivaku v podvěsu stroje,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp.

Kolem páté hodiny pak byla velitelem zásahu na místo povolána speciální technika ze stanice profesionálních hasičů Ostrava-Přívoz, čtyřkolka Artic Cat Powler, která je určená pro hašení lesních požáru ve špatně přístupném terénu.

„Zasahující hasiči musí bojovat nejen s větrem, ale zároveň i s vysokými teplotami, proto je ve spolupráci s majitelem lesa neustále zajišťován pravidelný pitný režim,“ podotkl ještě Popp.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám