Hlavní obsah

V Příbrami hoří hala výrobce koupelen, hasiči se nemůžou dostat dovnitř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram
Aktualizováno

Několik jednotek hasičů zasahuje u mohutného požáru haly v Příbrami. Vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu. Hoří v areálu výrobce koupelen Ravak. Mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková řekla, že v hořící hale se propadla střecha. Zaměstnanci se z areálu stihli včas evakuovat, nikdo nebyl zraněn.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár uvnitř haly Ravaku v PříbramiVideo: Jiří Forman aktu.cz

 
Článek

Hustý černý kouř je viditelný z velké vzdálenosti, mimo jiné například z dálnice D5 u Plzně, nebo z Letiště Václava Havla v pražské Ruzyni.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár výrobní haly Ravak v PříbramiVideo: Pribram.cz

„Jedná se o halu na výrobu plastů. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu,” řekla Novinkám mluvčí hasičů Vladimíra Kereková.

Foto: Pro Novinky.cz D. Lednický

Hustý dým stoupající z areálu je vidět zdaleka.

Podle informací z místa by se v objektu měly nacházet tlakové láhve, u kterých hrozí, že explodují. Hasiči proto musí postupovat opatrně. Podle Kerekové hoří hala, ve které je například pryskyřice na výrobu van. Hasiči se nemohou do haly dostat, hasí proto zvenku z výškové techniky.

Foto: Pro Novinky.cz D. Lednický

Požár areálu společnosti Ravak v Příbrami.

„Naše jednotky hasí halu z vnější části. Uvnitř z bezpečnostních důvodů zatím nezasahujeme. Voda je na požářiště dopravována kyvadlově. Zároveň nám byly zpřístupněny všechny hydranty,” doplnila Kereková.

Foto: Pribram.cz

Požár v areálu společnosti Ravak v Příbrami.

Na místo dorazili profesionální i dobrovolní hasiči ze širokého okolí. Kereková po 21:30 řekla, že na hořící hale se propadla střecha. „Hasiči stále nemohou dovnitř, stále platí třetí stupeň poplachu,” uvedla. Podle ní budou hasiči pokračovat v likvidaci požáru zřejmě celou noc.

BEZ KOMENTÁŘE: Dým z hořícího areálu společnosti Ravak je vidět i z dálnice D4Video: Novinky

Starosta Příbrami a bývalý člen představenstva Ravaku Jindřich Vařeka (ANO) řekl, že město zatím neupozorňuje místní, aby nevětrali. Na místo podle něj míří chemická laboratoř, která bude měřit zplodiny unikající do ovzduší. Dodal, že v hale podle dostupných informací nikdo nezůstal, všichni se stihli evakuovat.

Chemická laboratoř hasičů z Kamenice nakonec nenaměřila ale žádné škodliviny unikající do ovzduší. Z místa tedy odjela, místní se nemusejí bát větrat.

Příbramský starosta Jindřich Vařeka k požáruVideo: Pribram.cz

Policie uzavřela přilehlou Obecnickou ulici.

Ravak je česká akciová společnost vyrábějící vybavení koupelen. Vyrábí například umyvadla, sprchové kouty, vany nebo koupelnový nábytek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám