Hlavní obsah

Zloděj ukradl autistickým dětem v Českých Budějovicích nové houpačky

Právo, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

O lidském hyenismu mluví zaměstnanci českobudějovického centra pro autisty v Plzeňské ulici. Přímo z venkovního hřiště, které je oplocené a uzamčené, tam zloděj ukradl dvě houpačky – takzvaná hnízda a jeden lanový žebřík.

Foto: Policie ČR

Odcizené houpačky z Auticentra

Článek

Hřiště u Auticentra bylo otevřeno jen před několika týdny, a to hlavně díky dobrovolným dárcům, kteří na většinu vybavení přispěli.

„Pro nás to byl šok, když jsme to zjistili. Vůbec nechápu, jak tohle může někdo udělat. Houpačky visely na karabinách, takže zloděj je vyhákl a odnesl. Jsou ale dost těžké, takže to musel být silák,“ uvedla ke krádeži ředitelka centra Milena Urbanová.

Jedno houpací hnízdo vyšlo na 3800 korun. Krádež ohlásili zaměstnanci centra na policii. „Po zloději, který dětem houpačky ukradl a připravil je o zdroj zábavy, pátráme,“ potvrdila mluvčí jihočeské policie Lenka Krausová.

Autistické děti na hřišti v těchto letních dnech tráví většinu času a atrakce pro ně byly obrovským zpestřením. Krádež vyvolala v Českých Budějovicích vlnu solidarity. Ředitelce centra už se ozvalo několik lidí, kteří by chtěli přispět na nové houpačky.

Reklama

Výběr článků

Načítám