Hlavní obsah

Neměl jsem důvod se s ní hádat, řekl muž obžalovaný z uškrcení vlastní matky

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Z vraždy vlastní matky je obžalován František Ž. (35) ze Semilska. U Krajského soudu v Hradci Králové ve čtvrtek svou vinu odmítl. V minulosti byl už jedenáctkrát soudně trestaný, a to i za napadení matky.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

U hradeckého krajského soudu se František Ž. zpovídá z vraždy.

Článek

K tragické události došlo 19. ledna kolem druhé hodiny odpoledne ve společně obývaném bytě na Semilsku. Podle obžaloby v opilosti ženu napadl a začal ji škrtit polypropylenovým provazem.

„Způsobil jí povrchovou škrtící rýhu na krku a zlomeninu horních rohů štítné chrupavky, v důsledku čehož poškozená zemřela. Na těle byla zjištěna oboustranná zlomenina žeber, zlomenina hrudní kosti a mnoho krevních výronů,“ uvedla státní zástupkyně Lenka Faltusová.

Pil, i když se léčil

Obžalovanému hrozí 10 až 15 let vězení, vinu ale odmítl. Matce, kterou po celou dobu své výpovědi před soudem oslovoval maminka, údajně nic neudělal. Když se vrátil z procházky, všiml si, že jsou na matce nějaké skvrny a že nedýchá. Se sousedy proto přivolali pomoc.

„Neměl jsem nejmenší pohnutku se s matkou hádat a ani ona se mnou,“ řekl obžalovaný. V době činu měl nařízenou ambulantní protialkoholickou léčbu. I přesto přiznal, že ten den si dal ráno jedno pivo. Pak odjel do Turnova a po návratu v pití pokračoval. Dal si tři deci vína, po další procházce celý litr krabicového vína a dvě deci tvrdého alkoholu.

Hlavní líčení s obžalovaným bylo odročeno. Soud chce vyslechnout další svědky, kteří se ve čtvrtek omluvili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám