Hlavní obsah

Bývalý krajský policejní ředitel odešel v korupční kauze od soudu bez trestu

– Liberec
Právo, mip

Korupční kauza, ve které si měl někdejší šéf krajského policejního ředitelství v Liberci Miroslav Dvořák říct o úplatek nejméně čtvrt miliónu korun, skončí bez trestu. Okresní soud v Liberci zprostil v pondělí čtyřiašedesátiletého Dvořáka obžaloby. Podle ní měl Dvořák úplatek požadovat od firmy, které pomáhal domlouvat umístění radarů na měření rychlosti.

Foto: Michael Polák, Právo

Bývalý krajský policejní ředitel Miroslav Dvořák byl zproštěn obžaloby z korupce a uznán vinným z porušování služebních povinností.

Článek

„Jsou to nesmyslné, účelově vytvořené kauzy,“ odmítl obvinění před vynesením rozsudku Dvořák.

Zproštění obžaloby pro něj nakonec navrhl i státní zástupce. „Nejvyšší soud totiž označil odposlechy, pořízené v této věci, jako nezákonné. Nelze je proto použít jako důkaz. Byl to ale jediný usvědčující podstatný důkaz,“ vysvětlil státní zástupce Martin Tvrdík.

Dvořák čelil u soudu také obžalobě z toho, že využíval pro soukromé účely služební vozy policie i pracovníky údržby z ekonomického odboru policie při stavebních pracích na svém domě.

Od skutku uplynulo deset let

Za toto porušování služebních povinností soud Dvořáka uznal vinným, žádný trest mu ale neuložil. „Od jednání, kterého se měl dopustit, uplynulo už deset let,“ zdůvodnil rozhodnutí soudce.

Dvořák si v podobné věci už odpykal osmnáctiměsíční trest s podmínkou na tři roky, a to za zneužití pravomoci veřejné osoby. Coby policejní ředitel se totiž postaral o smazání přestupku, kterého se dopustil někdejší hejtmanův náměstek za ČSSD Martin Sepp.

Reklama

Výběr článků

Načítám