Hlavní obsah

Údajná svědkyně tragédie v Šiklandu se přiznala policii, že si vše vymyslela

• Aktualizováno
Právo, pko

Sobotní neštěstí, při kterém v rodinném zábavním areálu Šiklův mlýn u Zvole na Vysočině zemřel pod koly turistického vláčku pětiletý chlapec, může pohnout některé lidi k nepochopitelnému jednání. Stalo se to tak i u údajné svědkyně celé události, která se sama obrátila na redakci Práva s tím, že byla v osudnou chvíli ve vláčku a slyšela průvodkyni, jak oznámila, že lidé mohou vystupovat. Žena se už policii přiznala, že si vše vymyslela.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladá žena se na redakci obrátila sama s popisem celé situace. Tvrdila, že k nehodě došlo v důsledku nedorozumění mezi průvodkyní a řidičem, když na základě jejího svolení chlapeček při vystupování utrpěl smrtelná zranění. Apelovala přitom na etiku a lidskost s tím, že lidé by měli vědět, jak k události došlo.

Když ovšem ženu kontaktovala policie, údajná svědkyně se sesypala a přiznala, že si vše vymyslela. Právu pak řekla, že svým jednáním chtěla pomoci matce zemřelého chlapce. „Četla jsem diskusi pod článkem a přišlo mi to hrozně zlé. Chtěla jsem zabránit tomu, aby byla očerňovaná maminka toho kluka. Sama mám malé dítě, chtěla jsem ji chránit, když ona sama nemůže, bylo mi jí líto,“ přiznala se žena.

Nakonec se doznala i k tomu, že v osudný den vůbec v areálu nebyla. „Že to mělo být takhle, jsem si přečetla na sociálních sítích. Zalhala jsem a pak už jsem vůbec nevěděla, jak z toho ven. Je mi to hrozně moc líto, všem se omlouvám, nikdy předtím jsem nic takového neudělala,“ kála se žena.

Majitel areálu: Hledáme skutečné svědky

Podobné snahy o „pomoc“ mohou ale přijít draho, ženě totiž nyní může hrozit policejní vyšetřování. „S policisty jsem už mluvila, vysvětlila jsem jim to, mají úřední záznam o tom, co jsem provedla,“ přiznala žena.

Podle majitele zábavního areálu Libora Šikla žena svým jednáním vůbec nikomu nepomohla. „Aktuálně intenzivně prošetřujeme, co se přesně stalo – celá událost se seběhla během několika desítek vteřin. Otřesená rodina ani účastníci nehody nemohou v tuto chvíli podat odpovídající svědectví,” řekl Šikl.

Podle svých slov jsou jako provozovatelé s policií v neustálém kontaktu a spolupracují při vyšetřování. „Nad tragickou událostí pociťujeme hlubokou lítost a vyjadřujeme soucit rodině zesnulého chlapce. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování a interním auditům žádáme média i veřejnost o pochopení a trpělivost, aby byla diskrétní k postižené rodině a dalším účastníkům nehody,“ vzkázal Šikl s tím, že prosí lidi, kteří skutečně ve vláčku byli, aby se přihlásili a svým svědectvím pomohli celé neštěstí objasnit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám