Hlavní obsah

Celníci v Praze a středních Čechách zasahovali kvůli nelegálnímu zabíjení tygrů

• Aktualizováno

Celní správa a policie zasahovala v pondělí na několika místech kvůli nelegálnímu zabíjení tygrů. Uvedl to server lidovky.cz. O zadržených celníci zatím nechtějí hovořit.

BEZ KOMENTÁŘE: Zoopark v Bašti u PrahyVideo: AKTU MÉDIA

 
Článek

Podle serveru jde o nelegální zabíjení tygrů v Zooparku Bašť nedaleko Prahy. V areálu mohou být údajně desítky tygrů. Server cituje zdroj blízký vyšetřování, který tvrdí, že zásah probíhal také v pražské SAPĚ, protože do nelegálního obchodu byli zapojeni také lidé z vietnamské komunity. Tygří produkty mají význam ve vietnamské medicíně.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Zátah v tržnici Sapa

„Ve středních Čechách, Praze a na Liberecku probíhají úkony trestního řízení, a to pro důvodné podezření ze spáchání neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy, a dokonce i s planě rostoucími rostlinami, tzv. úmluva CITES. Konkrétnější k místům a osobám nemůžeme být,” řekla Novinkám mluvčí Celní správy Martina Kaňková.

Celní správa zasahuji v obci Bášť kvůli nelegálnímu chovu tygrůVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Kromě celníků se na akci podíleli i policisté. Během pondělí proběhly prvotní úkony. „K zadrženým se vyjadřovat nebudu,“ konstatovala Kaňková. Případ dozoruje státní zastupitelství v České Lípě. Podle mluvčí budou další informace příští týden.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Lvi v Bášti u Prahy

Na zásahu se podílela také Česká inspekce životního prostředí. „Jsem ve středních Čechách, ale nemůžu potvrdit kde,” řekla ČTK vedoucí oddělení mezinárodní ochrany biodiverzity a CITES Pavla Říhová. Inspekce podle ní doufá v to, že případ bude mít velikou dohru. Do konce týdne se podle ní k věci uskuteční tisková konference, do té doby inspekce také nemůže o případu podrobněji informovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám