Hlavní obsah

Na Jižním Městě v Praze unikal plyn, 80 lidí muselo z domu

Aktualizováno

Na pražském sídlišti Jižní Město v pátek večer unikal plyn. Hasiči spolu s policisty evakuovali asi 80 lidí ze tří vchodů panelového domu v Kupeckého ulici nedaleko stanice metra Háje. Objekt byl odvětráván pomocí takzvaného nejiskřivého odsavače. Dorazily také pohotovostní služby plynařů a energetiků, informovali na Twitteru pražští hasiči.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Policisté uvedli, že na místo vyslali pohotovostní motorizovanou jednotku, speciální pořádkovou jednotku i příslušníky místního oddělení Jižní Město. Lidé, kteří museli opustit své byty, mohli využít evakuační autobus dopravního podniku, v němž jim policisté poskytli potřebné informace o situaci.

Hasiči mezitím provedli měření koncentrace uniklého plynu. „Probíhají výkopové práce, aby se plynaři dostali k místu úniku. Vymezili jsme nebezpečný perimetr,“ uvedli hasiči před půlnocí.

Minulý čtvrtek museli kvůli silnému úniku plynu na křižovatce ulic Masná a Rybná v centru Prahy hasiči a policisté evakuovat asi 500 lidí, uzavřeli několik ulic a zastavili dopravu. Plyn unikal z výkopu, kde dodavatelská firma vyměňovala potrubí. Po zhruba třech hodinách se podařilo uzavřít potrubí a plyn zastavit. Plyn unikal zřejmě kvůli prasklé součásti potrubí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám