Hlavní obsah

U rybníka na Bruntálsku našli policisté pětileté zanedbané dítě

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntálsko

K zanedbanému malému chlapci bez dozoru rodičů vyjížděli v úterý dopoledne policisté do jedné z obcí na Bruntálsku. Dítě, na které upozornili svědci, bylo vyhladovělé a velmi špinavé. Informovala o tom ve čtvrtek policejní mluvčí Pavla Jiroušková. Rodiče chlapce mají podle ní problém s alkoholem. Dítě už bylo na základě rozhodnutí soudu umístěno do náhradní péče.

Foto: Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Dítě se pohybovalo v úterý dopoledne u rybníka bez dozoru dospělých. „Když policisté přijeli na místo, zjistili, že chlapec byl vyhladovělý a špinavý. Zjistili také to, že má pobývat na zahradě u domu, kde bydlí, celý den sám. Jeho otec a matka totiž ve větší míře požívají alkoholické nápoje. Navíc o víkendu nebyla matka doma,“ popisovala událost Jiroušková.

Dodala, že policie také zjistila, že chlapec nemá přístup k jídlu a to dostává hlavně od sousedů. „Policisté po zjištění všech skutečností převezli dítě na obvodní oddělení a kontaktovali pracovnice sociálního odboru, které si ho převzaly. Na základě předběžného opatření soudu byl chlapec ještě ten den umístěn do náhradní péče,“ doplnila mluvčí.

Případ policie dále řeší. Zjišťuje zejména to, zda nedošlo k protiprávnímu jednání ze strany rodičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám