Hlavní obsah

Policie zveřejnila video z honičky, při které řidič v podchodu zranil tři lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Policie v úterý zveřejnila video ze zběsilé jízdy 35letého řidiče Volkswagenu Polo, který minulý týden v Uherském Hradišti v podchodu pro pěší najel do lidí. Při svém běsnění vážně zranil čtyřiaosmdesátiletého cyklistu a na poslední chvíli před ním uskočila matka s dítětem.

BEZ KOMENTÁŘE: Ujíždějící řidič vjel do podchodu, kde zranil chodceVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie zároveň uvedla, že nové informace k zveřejnění nemá. „Jedinou aktuální informací k případu kromě videa je to, že soud u podezřelého muže akceptoval návrh na vazbu,“ informoval mluvčí policie Petr Jaroš.

Řidiče hlídky pronásledovaly minulou středu po poledni. Motorista nerespektoval výzvy k zastavení. Když se s vozem dostal k „myší díře“, kterou projel, byly v podchodu tři osoby. Muž na ně najel a pak ujížděl dál.

Nebezpečného řidiče z Hodonínska začaly sledovat další hlídky policistů, kterým se ho podařilo zadržet až v Ostrožské Lhotě, která je od Uherského Hradiště vzdálená asi čtrnáct kilometrů. Vjel údajně do slepé uličky. „K jeho zadržení použili donucovacích prostředků,“ doplnil policejní mluvčí.

Ujíždějící řidič vjel v Uherském Hradišti do lidíVideo: Aleš Fuksa, Právo

Hlídka, která řidiče pronásledovala jako první, poskytla před podjezdem pomoc zraněným. Nejhůře na tom byl starší cyklista. „Muž byl přijatý na chirurgickou jednotku intenzivní péče s těžkým poraněním v oblasti hrudníku. Momentálně je jeho stav stabilizovaný. Nicméně i nadále zůstává vážný,“ sdělil tehdy Právu mluvčí uherskohradišťské nemocnice Egon Havrlant. Matka s dítětem utrpěla lehké zranění.

Řidič je podezřelý z pokusu o těžké ublížení na zdraví na více osobách.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám