Hlavní obsah

Policie pátrá po zloději závodního kola za 150 tisíc, jeho majitel měl smůlu hned dvakrát

Novinky, nes
Praha

Hodně nepovedeného apríla zažil letos prvého dubnového dne majitel automobilu, který mu zloději vykradli hned dvakrát v ten samý den. Zatímco pachatele první loupeže policie již zajistila, pachatele druhé krádeže stále hledá a obrací se proto s prosbou o jeho identifikaci na veřejnost.

Policie pátrá po zloději závodního kolaVideo: Policie ČR

 
Článek

„Prvního dubna letošního roku se na policejní služebnu ve Vlašské ulici hned dvakrát po sobě dostavil poškozený. Při první 'návštěvě' oznámil vykradení interiéru jeho vozidla zaparkovaného v ulici U Železné lávky. Z toho mu neznámí pachatelé odcizili celou řadu věcí, tedy různé oděvy a obuv včetně sportovních batohů, spotřební elektroniku, osobní doklady a další,” informoval mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Pachatel odnášející kolo na záběrech bezpečnostních kamer

Jen o několik hodin později jej ale policisté na téže služebně viděli znovu. Ze stejného auta zaparkovaného stále na tom samém místě mu totiž stihl ještě z držáku neznámý pachatel ukrást závodní kolo v hodnotě 150 000 korun.

Oběma případům se začali věnovat pražští kriminalisté a zjistili, že každé z krádeží se dopustil někdo jiný. „V prvním případě se do interiéru vozu vloupali dva muži, které se kriminalistům podařilo takzvaně ustanovit a v polovině června letošního roku i zadržet a obvinit,” doplnil Hulan.

Foto: Policie ČR

Odcizené kolo

Druhé krádeže se dopustil muž či mladík, jehož sice zachytily bezpečnostní kamery, ale policisté dosud neznají jeho totožnost a nepodařilo se jim ho vypátrat. Proto se obracejí na veřejnost s prosbou o identifikaci člověka na záběrech kamer.

Foto: Policie ČR

Rám odcizeného kola

„Pokud mladíka či muže na zmiňovaných záběrech poznáváte, znáte jeho totožnost, potažmo místo jeho pobytu nebo pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,” uvedl Hulan, jenž novinářům poskytl rovněž snímky odcizeného kola.

„V souvislosti s těmi prosíme každého, komu například bylo toto kolo nabídnuto ke koupi, nebo ví, kde se kolo nachází, aby nám tyto informace předal stejnou cestou, tedy prostřednictvím linky tísňového volání,” uzavřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám