Hlavní obsah

Zloděj v Praze ukradl z auta zubařské náčiní. Zmizely vrtáky i zuby za 800 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie pátrá po zloději, který před 14 dny ukradl v Praze ze zaparkovaného auta zubařské nástroje za 800 tisíc korun. Kriminalisté se domnívají, že zloděj použil rušičku dálkového ovládání, protože auto nebylo poškozeno.

Foto: Policie ČR

Odcizené nástroje

Článek

Krádež se odehrála 6. června kolem sedmé hodiny večer v Českobrodské ulici. V autě byly dvě tašky s nástroji značky Meisinger, VDW, Micro - mega, Medin a Diadent.

Mimo jiné v nich bylo šest vzorkovnic pro zubní ordinace, plastová krabička s umělými a lidskými zuby a zkušební nástroje. Vzorkovnice obsahovaly hlavně vrtáky a zubní nástroje, některé byly z tvrdého kovu, jiné byly diamantové.

Foto: Policie ČR

Taška, ve které byly zubařské nástroje.

„Vzhledem k tomu, že vozidlo nebylo jakkoliv poškozeno, je předpoklad, že pachatel použil takzvanou rušičku signálu, kterou odrušil plovoucí kód dálkového ovládání klíče vozidla,“ informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Kriminalisté se domnívají, že zloděj nevěděl, co se v taškách nachází. Pravděpodobně se bude chtít věcí zbavit nebo je prodat zubařům. Policie tak žádá o informace nejen o samotném vloupání a pachateli, ale také o ztracených nástrojích. Na svém webu zveřejnila snímky ukradených věcí (zde).

Foto: Policie ČR

Odcizené nástroje

„Stomatologické nástroje se dají použít v ordinacích, ale jelikož se využívaly jako vzorky, tak nejsou sterilní. Jestliže má někdo informace, které by mohly vést k objasnění případu, kontaktuje linku 158,“ uzavřel Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám