Hlavní obsah

Řidič autobusu na Plzeňsku jel příkopem, aby zabránil čelní srážce s autem

Právo, pab
Chotěšov

Několik desítek metrů musel jet šofér linkového autobusu silničním příkopem, aby zabránil čelnímu střetu s protijedoucím osobním vozidlem, které se proti němu řítilo středem vozovky. Přesto došlo k částečnému střetu, ale nikdo z 20 cestujících se vážněji nezranil.

Řidič autobusu jel příkopem, aby zabránil čelní srážce s autemVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Nehoda se stala v sobotu po šesté ráno za obcí Chotěšov ve směru na Vodní Újezd na jižním Plzeňsku.

„Viděl jsem ho, jak proti mně jede uprostřed silnice. Vůbec nereagoval na troubení. Abychom se přímo nesrazili, vjel jsem pravou stranou do příkopu. Vezl jsem dvacet lidí, měl jsem strach, aby se nepomlátili,“ řekl Právu na místě řidič autobusu.

Při míjení vozidel ale nakonec ke kontaktu došlo. „Vzal mě na hranu, možná tak třicet centimetrů. Po nárazu skončil převrácený na střeše,“ dodal řidič autobusu.

Mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha Právu potvrdil, že v autobuse nebyl nikdo zraněný. „Do nemocnice jsme převezli řidiče osobního vozidla s úrazem hlavy a horních končetin. Nebyl ohrožen na životě,“ dodal Brejcha.

Příčinu nehody šetří policie. Podle její mluvčí Veroniky Hokrové řídil osobní vozidlo 35letý muž. „Zjistili jsme, že má uložen zákaz řízení. Zkouška na alkohol a drogy u něho byla negativní,” řekla Právu mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám