Hlavní obsah

Žena v Uherském Hradišti dělala zkoušku v autoškole namol opilá

– Uherské Hradiště
Právo, jr

S malou sebedůvěrou se vydala ve středu k závěrečné zkoušce v autoškole budoucí řidička v Uherském Hradišti. Zřejmě se připravovala jinak než nad testy, protože když vůz autoškoly kontrolovali dopoledne při jízdě policisté, nadýchala přes dvě promile. Na řidičák si tak dlouho počká.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„O půl desáté ráno zastavili a kontrolovali policisté v Uherském Hradišti devětapadesátiletou řidičku ve vozidle autoškoly. Žena, která zrovna vykonávala závěrečnou zkoušku, nadýchala 2,29 promile,“ informovala ve čtvrtek mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Lenka Javorková.

Že může být žena za volantem opilá, na to policisty telefonicky upozornil učitel autoškoly spolu se zkušebním komisařem. Z ženy byl v autě totiž notně cítit alkohol.

„Řidička s naměřenými hodnotami souhlasila a přiznala, že předešlý večer popila větší množství alkoholu. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, ze kterého je podezřelá, trestní zákon ukládá až roční trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám