Hlavní obsah

Hasiči mají požár v Praze pod kontrolou, policie jej šetří jako ohrožení z nedbalosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Hasiči kolem jedné hodiny v noci dostali pod kontrolu požár skladové haly v pražské Hostivaři. Podařilo se jim to zhruba po 12 hodinách od vypuknutí požáru. Hasiči stále zasahují, zabránili už ale dalšímu šíření ohně. Policie případ vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti.

Záznam: Požár haly v pražské HostivařiVideo: Novinky

 
Článek

Příčina požáru není známá, na místo by během středy měli dorazit kriminalisté a policejní vyšetřovatel. Není zatím ani jasné, komu haly patří a co všechno v nich bylo uskladněno. Škoda je odhadnuta zatím na 45 miliónů korun.

„Jakmile to situace dovolí a hasiči předají požářiště policii, vyrazí na místo vyšetřovatelé, kteří budou v součinnosti s hasiči, kolegy z Kriminalistického ústavu Praha a dalšími odborníky provádět ohledání místa požáru a odborná znalecká zkoumání. Ta jsou zcela zásadní pro stanovení jednotlivých vyšetřovacích verzí a objasnění příčiny požáru,” uvedla pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Hasiči v úterý uvedli, že vevnitř byly tlakové lahve, které během úterního odpoledne vybuchly. Domnívali se, že uvnitř byl polystyren, pneumatiky či molitan.

Místo požáru už nekouří a v šest hodin ráno pražští hasiči na Twitteru uvedli, že zplodiny v místě požáru už nejsou a situace se zlepšila i v okolí. Byl zrušen i zákaz větrání a vycházení.

V úterý byl hustý dým vidět na kilometry daleko a hasiči pomocí sirén varovali, aby lidé nevětrali a nevycházeli ven, do vzduchu unikly škodlivé látky.

V úterý zasahovalo na místě 120 hasičů, kvůli vyčerpání se museli střídat, kromě hasičů z Prahy zasahovali i ti z okolních obcí.

V úterý hasiči vyhlásili nejvyšší možný, čtvrtý stupeň poplachu. Ten  se vyhlašuje , když oheň ohrožuje více než tisíc lidí nebo plochy území větší než jeden kilometr čtvereční. Vyhlášen je také ve chvíli, kdy musejí být využity síly a prostředky z jiných krajů.

Foto: Kateřina Severová, Právo

BEZ KOMENTÁŘE: Požár haly v pražské HostivařiVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám