Hlavní obsah

Lupiči přepadli Švandovo divadlo v Praze, vrátného přivázali v hledišti

Praha

Pražští kriminalisté vyšetřují loupežné přepadení vrátného ve Švandově divadle. Maskovaní lupiči ho připoutali v hledišti a pak odvezli trezory a elektroniku. Policie pátrá po pachatelích a hledá svědky.

BEZ KOMENTÁŘE: Vozidlo svědků, které policisté hledajíVideo: Policie ČR

 
Článek

Přepadení se odehrálo již 30. prosince krátce po druhé hodině ráno. Policejní mluvčí Tomáš Hulan se obrátil na veřejnost ve čtvrtek poté, co kriminalisté obdrželi závěry znaleckých zkoumání, která trvala několik měsíců a nepřinesla konkrétní výsledky.

Loupež se tehdy v noci odehrála poté, co divadlo opustila úklidová firma. „Jakmile její pracovníci odešli, vyrazil vrátný před vchod divadla si 'rauchnout'. V tu chvíli vůbec netušil, co ho za několik okamžiků čeká. Jakmile se totiž vrátil zpět na své stanoviště, vyrukovali na něj maskovaní pachatelé, kteří ho připoutali ke sloupu v hledišti divadla,“ uvedl Hulan.

Následně se lupiči zmocnili trezorů a elektroniky, se kterými utekli. Škoda byla vyčíslena na 100 tisíc korun.

Kriminalisté nyní hledají svědky ve Škodě Fabii combi modré barvy, která se pohybovala v době přepadení u Švandova divadla. „Stran těchto osob se kriminalisté důvodně domnívají, že by například mohly vidět hledané pachatele buď před loupeží, nebo neprodleně po ní,“ konstatoval Hulan.

Dvojice, ale i kdokoli jiný, kdo má informace k loupeži, se může přihlásit na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám