Hlavní obsah

Erotické hrátky na Hodonínsku skončily vydíráním

– Hodonín
Právo, miv

Policisté prověřují případ, v němž měl muž z Hodonínska vydírat svou známou. Pod pohrůžkou zveřejnění zážitků z intimního života požadoval po ženě stále další a další intimní fotografie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Vše začalo celkem nevinně před několika měsíci, kdy se vzájemně domluvili, že si občas zpestří kamarádství nějakou intimní záležitostí. Muž však po nějaké době pohrozil, že jejich vztah a okolnosti prozradí na veřejnosti, a začal ji nutit k zasílání nahých fotografií. Mladá dívka v obavě z prozrazení mu na jeho naléhání nějaké erotické fotografie zaslala a myslela si, že tím to skončí, a chtěla vztah ukončit,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Že se mýlí, měla žena zjistit jen o málo později. Následovaly totiž další požadavky na zaslání nových snímků, podpořené opětovnou hrozbou zveřejnění. Tentokrát již nikoliv jen detailů ze společných zážitků, ale dříve zaslaných fotografií. Zoufalá žena se nakonec obrátila na policii, která se případem zabývá.

Pokud už někdo tímto způsobem začne vydírat, řešením je nepřistupovat na jeho podmínky, překonat svůj stud a neprodleně vyhledat odbornou pomoc nebo případ oznámit policistům
Petr Zámečník, mluvčí hodonínské policie

„Podobné případy v dnešní době, kdy zejména mladí lidé, ale i děti školního věku posílají dobrovolně své erotické fotografie, nejsou nijak vzácné. Proto chceme apelovat, aby si při komunikaci na internetu co nejvíce chránili své soukromí,“ reagoval na událost mluvčí.

Základním prostředkem, jak podobné situaci předejít, je nic neposílat. Ani tomu, komu v danou chvíli důvěřujeme, protože situace se může kdykoliv změnit.

„Pokud už někdo tímto způsobem začne vydírat, řešením je nepřistupovat na jeho podmínky, překonat svůj stud a neprodleně vyhledat odbornou pomoc nebo případ oznámit policistům. K tomu je potřeba zálohovat veškerou komunikaci, včetně fotografií a všeho, co by mohlo policistům při vyšetřování pomoci,“ zdůraznil mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám