Hlavní obsah

Smrtelná nehoda zastavila vlaky na trati z Prahy na Drážďany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neznámý člověk zemřel v sobotu v podvečer poté, co ho srazil rychlík na železničním přechodu mezi obcemi Hněvkovice a Dolní Beřkovice na pomezí Středočeského a Ústeckého kraje. Nehoda zastavila provoz na frekventované železniční trati z Prahy na Drážďany, chodec byl na místě mrtev. Informoval o tom mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Pavel Tesař.

Foto: Tomáš Nohejl

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala po 17:30. „Rychlík zřejmě v plné rychlosti srazil osobu na železničním přejezdu,“ uvedl Tesař. Strojvedoucí neměl podle něj šanci střetu zabránit.

Okolnosti neštěstí se vyšetřují. Cestující z rychlíku byli za asistence hasičské záchranné služby evakuováni do jiného vlaku.

Náhradní autobusovou dopravu se podle webu Českých drah nepodařilo zajistit. Rychlíky včetně mezinárodních se kvůli nehodě zastavily. V 19:30 byl provoz obnoven na jedné ze dvou kolejí. Vlaky ale nabraly až dvouhodinové zpoždění. Zcela obnovit se provoz podařilo krátce po 22:00.

Reklama

Výběr článků

Načítám