Hlavní obsah

Řidička vjela na dálnici D6 do protisměru. Poslechla navigaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

V protisměru po dálnici D6 jela v pondělí řidička na Chebsku. Na své cestě potkala policejní hlídku, která ji okamžitě zastavila. Ženu do protisměru navedla neaktualizovaná navigace.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hlídka policie jela kolem druhé hodiny v noci po dálnici ve směru na Cheb, když u Odravy potkala v levém jízdním pruhu auto v protisměru. Zapnula majáky a auto se jí podařilo zastavit. Jeden z policistů odkláněl ostatní motoristy a druhý pomohl řidičce zajet do odstavného pruhu.

„Žena policistům sdělila, že se řídila pokyny z navigace, a také přiznala, že navigace bude zřejmě neaktualizovaná. Do protisměru se dostala při najíždění do čtyřpruhu před Chebem,“ informovala mluvčí policie Kateřina Böhmová.

Řidička nebyla opilá a policisté s ní sepsali oznámení, které bude řešit správní orgán. Za jízdu v protisměru může uložit řidičce pokutu až 10 000 Kč a zákaz řízení do jednoho roku.

„Policisté upozorňují řidiče, kteří jezdí podle navigace, aby vždy také sledovali dopravní značení na silnicích, respektovali ho a nespoléhali se pouze na navigaci. V minulosti jsme již řešili několik případů, kdy řidiči důvěřovali navigaci, která je pak navedla do protisměru,“ konstatovala Böhmová.

Jak se zachovat, když se dostanete na dálnici do protisměru
Rozsvítit všechna světla včetně výstražných, aby bylo vozidlo dobře vidět, a pokud to situace dovolí, přejet co nejdříve a bezpečně do odstavného pruhu či na krajnici na levé straně a nechat rozsvícená alespoň výstražná světla. Cestující by si ve vozidle měli obléci reflexní vesty a co nejrychleji by měli vozidlo opustit a jít za svodidla dálnice, dostatečně daleko, do bezpečné vzdálenosti od odstaveného vozidla, a zavolat policii. Co v žádném případě nedělat! Otáčet se na dálnici, nebo dokonce couvat. Zdroj: Policie ČR

Reklama

Výběr článků

Načítám