Hlavní obsah

Policisté jeli do Národního divadla k ohlášené sebevraždě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nezvyklou situaci museli v pátek večer řešit pražští policisté. Přijali oznámení ženy na tísňové lince, že se její dcera chystá spáchat sebevraždu během představení opery Carmen v Národním divadle. Měla skočit z nejvyšší galerie divadla.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Národní divadlo v Praze

Článek

Asi dvacet policistů po oznámení dorazilo do historické budovy divadla a personálu ukázalo fotografii osoby, která měla čin spáchat. Zaměstnanci potvrdili, že takový člověk se v divadle skutečně nachází mezi diváky. Než však došlo k samotnému zásahu, na tísňovou linku se opět ohlásila matka, která volala už předtím. Své původní oznámení odvolala s tím, že se patrně jednalo o nedorozumění, nebo ze strany dcery dokonce o žert, sdělil mluvčí policie Tomáš Hulan.

Představení se nemuselo přerušovat, přítomnost policistů však vyvolala velkou pozornost návštěvníků. Informoval o tom mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk.

"Uniformovaní policisté ve spojení s hledištním personálem museli řešit nezvyklou a složitou situaci, ale nedošlo k panice ani přerušení představení. Podobná oznámení musíme vždy brát velmi vážně," řekl Hulan.

Ten také dodal, že „je stále v České republice vyhlášen první stupeň hrozby teroristickým útokem. Policisté tak museli pracovat i s možností, že by se mohlo jednat o cílenou provokaci, nebo dokonce hrozbu jakéhokoli útoku.”

"Děkujeme Policii České republiky za profesionální spolupráci," vzkázal ředitel ND Jan Burian.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám