Hlavní obsah

Policie stíhá plzeňského advokáta, měl se zaplést do pletich při exekutorské dražbě

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Policisté podle zjištění Práva obvinili plzeňského advokáta Zdeňka P. kvůli podezření, že napomáhal obchodníkovi s realitami ovlivnit dražbu v rámci exekučního řízení. Stíhání obou mužů Právu v úterý potvrdila mluvčí policie Veronika Hokrová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

„Ve věci jsme zahájili trestní stíhání proti dvěma mužům ve věku 43 a 44 let. Starší z nich byl obviněn pro přečin pletichy při veřejné dražbě, druhý muž potom z účastenství na tomto přečinu formou pomoci,“ upřesnila Hokrová.

Případ se točí kolem dražby vyhlášené Exekutorským úřadem v Chebu v květnu loňského roku. Předmětem elektronické aukce byla polovina bytové jednotky v Plzni.

Obviněný realitní makléř měl oslovit účastníka dražby s tím, že má také o nemovitost zájem, ale je ochoten se dražby neúčastnit výměnou za 15 tisíc korun. „Druhý obviněný jako advokát sepsal a následně poslal účastníkovi dražby příslib, kterým se měl dotyčný zavázat zaplatit požadovanou částku,“ upřesnila Hokrová.

Oběma stíhaným mužům hrozí až tři roky vězení, právníkovi navíc vyškrtnutí z advokátní komory, což by znamenalo konec jeho advokátní praxe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám