Hlavní obsah

Nevidomý senior požádal ženu o pomoc, ta ho v bytě okradla

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Případ naprostého lidského hyenismu řeší policie ve Františkových Lázních na Chebsku. Nevidomý 91letý senior tam ve vestibulu obytného domu požádal neznámou ženu o pomoc, ona ho namísto toho okradla.

Foto: Novinky

Místo pomoci byl nevidomý okraden. Ilustrační foto

Článek

„Zcela nevidomý muž šel jako každý den na ranní procházku a když se vracel zpět domů, chtěl zjistit, zda nemá poštu. V tu dobu se na chodbě nacházela i nějaká žena, kterou měl požádat o to, aby mu přečetla, zda je pošta určena pro něj,“ popisovala mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová.

Žena uvedla, že opravdu jeden z dopisů je na jeho jméno, ale k vydání dopisu po seniorovi požadovala občanský průkaz.

„Z tohoto důvodu ji vzal muž k sobě do bytu, kde měl daný doklad. Toho žena využila a po výmluvě, že potřebuje na toaletu, začala prohledávat jeho byt,“ pokračovala mluvčí s tím, že senior vytušil, že není všechno v pořádku, a tak rychle zamknul skříň s finanční hotovostí.

„Následně žena z bytu utekla pryč. Kontrolou svých osobních věcí muž zjistil, že mu byla odcizena finanční hotovost kolem 250 korun, kterou měl uschovanou u dokladu, který ženě ukazoval,“ dodala Týřová, podle které je hledaná zlodějka ve věku kolem 35 až 40 let hovořila čistě česky.

Reklama

Výběr článků

Načítám