Hlavní obsah

Útočník v Praze zmlátil dvě pejskařky a nabádal dítě, ať na ně poštve psa

Praha

Brutálního napadení se dočkaly dvě ženy v Praze od neznámého pachatele poté, co se ho jedna z nich zeptala, zda neublížil jejímu psovi. Muž rovněž vybízel dítě, které stálo poblíž, aby na pejskařky pustilo psa, kterého mělo na vodítku. Policie v pátek požádala veřejnost o pomoc.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z napadení

Článek

Případ se odehrál 24. listopadu v Čimickém háji u dolní hájenky, kde obě ženy venčily psa. Když jedna z nich zaslechla psa kňučet, šla se podívat, co se děje. Vedle psa stál v tu chvíli neznámý muž.

„Žena se ho zeptala, zdali mu něco neudělal. Rozumné odpovědi se však nedočkala, muž ji nečekaně zasypal údery pěstí do obličeje, až spadla na zem. Stejně tak dopadla i její kamarádka, která se ji snažila bránit. I tu hrubián napadl a zbil,“ uvedl v pátek mluvčí policie Jan Rybanský.

Podotkl, že celý incident sledovalo čtyř- až šestileté dítě se psem jménem Argo. Útočník podle výpovědi poškozených vyzýval dítě, aby psa pustilo na ženy. To však naštěstí neposlechlo.

Měl bomber bundu

Oběti skončily v nemocnici, jedna navíc v pracovní neschopnosti. Poškozené hledaného popsaly jako muže ve věku 45 až 50 let, štíhlé, zhruba 178 až 180 cm vysoké postavy. Muž je světlé pleti a má hnědé, přibližně dva milimetry dlouhé vlasy.

„V době incidentu měl být hledaný oblečen do bundy typu bomber barvy khaki, tmavých kalhot s páskem a sportovních bot,“ konstatoval Rybanský.

Muž je podezřelý z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví. V případě odsouzení mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám