Hlavní obsah

Stopoval v dálničním pruhu opilý

Právo, jr, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opilý chodec v tmavém oblečení stopoval v sobotu v noci na dálnici D46 ve směru od Prostějova na Vyškov. Řidič, který jej viděl na poslední chvíli, již nedokázal střetu zabránit. Podobný případ se udál na Frýdecko-Místecku.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Z šetření vyplývá, že šestačtyřicetiletý chodec měl stopovat na dálnici a stát přitom uprostřed pravého jízdního pruhu. Třiatřicetiletý řidič osobního vozidla BMW, který tudy projížděl, chodce uviděl až na poslední chvíli. Chodec měl mít na sobě tmavé oblečení, bez reflexních prvků,“ sdělila mluvčí olomouckého krajského ředitelství Policie ČR Irena Urbánková.

Jak řidič, tak podnapilý stopař přežili, chodec se zraněním.

„Řidič ve snaze zabránit střetu strhl řízení vozidla vlevo, přesto došlo ke střetu s chodcem, který byl při nehodě zraněn. U obou účastníků nehody provedli policisté orientační dechové zkoušky. U řidiče vozidla byla negativní, u chodce pozitivní. Policisté mu orientační dechovou zkouškou naměřili 1,93 ‰ alkoholu v dechu,“ dodala mluvčí.

Přesné příčiny nehody a její okolnosti šetří policisté Dopravního inspektorátu Prostějov.

Další případ na Frýdecko-Místecku

V ohrožení života skončil v sobotu večer na Frýdecko-Místecku po srážce s autem osmatřicetiletý muž. O jeho život bojovali nejprve záchranáři a pak i lékaři Fakultní nemocnice Ostrava.

K nehodě došlo po 20. hodině mezi Lískovcem a Řepištěm. „Chodec měl údajně vstoupit do vozovky, přičemž došlo k jeho sražení vozidlem seat,“ popsal policejní mluvčí Richard Palát. Auto řídila třiačtyřicetiletá žena, která jela ve směru na Řepiště. „Muž šel ve směru jízdy jedoucího vozidla, přičemž podle našich informací neměl na sobě zřejmě reflexní prvky na oblečení,“ upozornil a dodal, že test alkoholu u řidičky byl negativní.

Zda nebyl pod vlivem alkoholu chodec policisté zatím nevědí.

V době příjezdu záchranářů nejevil muž žádné známky života, lékař u něj zjistil vícečetná vážná poranění. „Posádky zdravotnické záchranné služby zahájily kardiopulmonální resuscitaci, díky srdeční masáži, umělé plicní ventilaci a podávaným lékům se jim podařilo obnovit činnost srdce,“ nastínil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že pacient byl přepraven do Fakultní nemocnice Ostrava.

„V době předání týmu tamního urgentního příjmu zůstával v přímém ohrožení života,“ doplnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám