Hlavní obsah

Čelní srážka aut na Šumavě si vyžádala jednoho mrtvého a šest zraněných

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tragicky skončila nedělní čelní srážka dvou aut na státní silnici I/27 mezi Javornou a Železnou Rudou. Jeden člověk nehodu nepřežil, další šest osob je podle policie zraněných.

Foto: Hasiči Železná Ruda

Tragická nehoda na Železnorudsku

Článek

Nehoda se stala u obce Čachrov kolem půl jedenácté dopoledne. V jednom z aut byl podle šumavské horské služby, která k nehodě také vyrazila, německý řidič. „Před naším příjezdem už probíhala resuscitace, ale nakonec byl přítomný lékař nucen konstatovat smrt,” uvedl zasahující člen horské služby Martin Kocum.

„Tři lidé jsou zraněni těžce. Muže a ženu jsme letecky přepravili na emergency plzeňské fakultní nemocnice, dalšího muže jsme převáželi sanitkou do Plzně, ale nakonec jsme pro něj museli přivolat vrtulník z Jihočeského kraje,“ řekl Právu mluvčí záchranky Martin Brejcha.

„Silnice je nyní plně neprůjezdná,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Policisté dopravu odklánějí. Podle serveru dopravních informací lze komplikace očekávat do 14:00.

„Silnice E53 mezi Klatovy a Železnou Rudou vede několika velmi ostrými zatáčkami v prudkém svahu. Přesto kvalitní vozovka svádí mnoho řidičů k neopatrné jízdě. Už tam vzhledem ke krátkému dojezdovému času zasahovali několikrát i naši členové,“ dodal náčelník šumavské horské služby Michal Janďura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám