Hlavní obsah

Muž zemřel po nehodě na bývalém letišti v Ralsku, testoval vozík na paragliding

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ralsko

Dvaašedesátiletý muž zemřel v pondělí večer na následky nehody, jež se stala na ploše letiště v Ralsku - Hradčanech v bývalém vojenském prostoru. Muž na dráze testoval vozík, který se využívá k paraglidingu. S vozíkem ale havaroval a zraněním, které si přivodil, později podlehl.

Foto: Facebook SDH Mimoň

Muž havaroval s vozíkem na paragliding. V nemocnici následkům zranění podlehl.

Článek

„Zřejmě vlivem terénní nerovnosti ztratil nad vozíkem kontrolu, havaroval a utrpěl vážná zranění, kterým později v nemocnici podlehl,“ uvedla mluvčí policie na Českolipsku Ivana Baláková.

Policisté tragickou událost nevyšetřují, ale pouze dokumentují. Dráha bývalého letiště, které před rokem 1989 využívala okupační sovětská armáda, totiž není oficiální silniční komunikací, takže ji nelze hodnotit jako dopravní nehodu.

„Muž se navíc nechystal vzlétnout, stroj neměl napnutou plachtu a podvozek byl vyroben amatérsky, nebyl původní. Nejde proto ani o leteckou nehodu,“ objasnila Baláková.

Zraněnému muži poskytli na místě první pomoc další lidé, kteří se v té chvíli pohybovali po ploše letiště. Muže našli v bezvědomí, dávali mu masáž srdce a zavolali mu záchranku. Muž však později v nemocnici svým zraněním podlehl.

Reklama

Výběr článků

Načítám