Hlavní obsah

Na D1 se převrátila cisterna, trosky jsou po celé dálnici

Aktualizováno

Převrácená cisterna blokuje v sobotu odpoledne dálnici D1 u Hranic ve směru na Bohumín. Podle hasičů začala cisterna po nárazu do svodidel hořet, řidič stačil vystoupit. Ve směru z Ostravy byl provoz zhruba po hodině s omezením otevřen, komunikace je však v současné době kvůli vyprošťování vozidla opět uzavřena v obou směrech. Předpokládaná doba uzavírky je až do nočních hodin.

BEZ KOMENTÁŘE: Vážná nehoda cisterny na D1Video: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Nehoda se stala před 14:00 na 311. kilometru dálnice ve směru na Ostravu. „Cisterna dostala smyk a narazila do středových svodidel s betonovými zátarasy. Tahač se poté urval a začal hořet v motorové části. Oheň se na cisternu nerozšířil, hasiči ho rychle zlikvidovali. Nehoda se obešla bez zranění," řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Nehoda cisterny na D1

Podle policie nákladní vozidlo najíždělo v připojovacím pruhu na dálnici, smyk dostalo z dosud nezjištěných příčin. "Po nárazu části betonových svodidel dopadly na protisměrné jízdní pruhy dálnice D1, ve směru z Olomouce na Ostravu. V tu dobu zde projíždělo osobní vozidlo s dvoučlennou osádkou," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Řidič začal okamžitě intenzivně brzdit, přesto do částí betonových svodidel narazil. Nikdo nebyl zraněn, doplnila mluvčí. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Nehoda cisterny na D1

Podle dopravních informací policie jsou středová betonová svodidla rozeseta po celé vozovce. Cisterna byla prázdná, nebyl v ní žádný náklad. Okolnosti nehody na místě vyšetřuje policie.

Kousek od místa sobotní nehody bouraly v pátek dva kamióny a osobní auto. Dva lidé zemřeli a dva se zranili. Auto se dostalo při nehodě mezi dvě nákladní a náraz ho téměř zničil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám