Hlavní obsah

Smrtelná nehoda uzavřela dálnici D1

Jihlava
Aktualizováno

Nehoda nákladního a osobního vozu na 161. kilometru dálnice D1 zastavila v úterý na několik hodin provoz ve směru na Prahu. Řidič osobního auta nehodu nepřežil. Místo nehody se podařilo zprůjezdnit o půl druhé odpoledne.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala mezi exity 153 Lhotka a 162 Velká Bíteš. Policistům byla oznámena v 10:20.

„Osobní auto z dosud nezjištěných příčin narazilo zezadu do kamiónu," řekla mluvčí policie Dana Čírtková. V osobním autě, které zůstalo zaklíněno pod nákladním vozem, zemřel 50letý cizinec, jenž v autě cestoval sám.

Dechová zkouška u řidiče nákladního vozu, který nebyl zraněn, byla negativní.

Policisté odkláněli dopravu na objízdnou trasu na silnici 602 přes exit 162 Velká Bíteš.

Nehoda šesti aut

Provoz na dálnici D1 ve směru na Prahu v úterý také výrazně zkomplikovala nehoda šesti osobních aut na 149. kilometru v opravovaném úseku mezi Lhotkou a Velkým Meziříčím. Oznámení o této nehodě přijali policisté krátce před 09:00.

„Nehoda se stala v pravém jízdním pruhu. Levým pruhem projížděly jen osobní vozy, nákladní auta stála v koloně,” uvedla Čírtková. „Při nehodě byli zraněni čtyři lidé,” řekl náměstek ředitelky krajských záchranářů Petr Novotný.

Jeden člověk byl se středně těžkým zraněním letecky dopraven do jihlavské nemocnice. Další tři lehce zranění byli převezeni do nemocnice v Třebíči.

Příčiny obou nehod vyšetřují policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám