Hlavní obsah

Maminka je mrtvá, tvrdily děti. Pomohly tím zachránit dva životy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oxidem uhelnatým se v úterý večer přiotrávili 38letá žena a 47letý muž v Chebu. Zachránit je pomohly děti, které se lekly, že jejich matka zemřela a zalarmovaly okolí. O případu ve středu informovala karlovarská krajská policie.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policistům se v úterý večer ozvala žena, která popsala, že na chodbě domu jsou dvě děti, které tvrdí, že je jejich maminka mrtvá.

„Oznamovatelka děti vzala k sobě do bytu a čekala na příjezd policistů. Ti neprodleně vyjeli na místo oznámení do ulice Obětí nacismu v Chebu. V koupelně jednoho z bytů nalezli na zemi ležet 38letou ženu a 47letého muže v bezvládném stavu,“ popsal policejní mluvčí Daniel Dvořák.

Smrtelná dávka

Na místě hasiči s policisty zjistili přítomnost oxidu uhelnatého, což je plyn, který může při špatném hoření unikat z plynových spotřebičů, například z karmy. „Byla naměřena hodnota oxidu uhelnatého překračující smrtelnou dávku pro člověka,“ popsal Dvořák.

Ženu a muže, kteří naštěstí ještě žili, proto odnesli z místa a celý byt začali odvětrávat. Dvojice následně putovala do nemocnice v Chebu.

Děti, které přivolaly pomoc, jsou v pořádku, jak ukázala lékařská prohlídka. „Policisté kontaktovali další příbuzné matky, kteří si děti převzali k sobě do péče,“ uvedl Dvořák. Okolnostmi případu se policie dál zabývá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám