Hlavní obsah

Dvakrát během dvou týdnů vykradli zloději stejný stánek s mobily

Novinky, hlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hned dvakrát běhen 14 dnů si zloději vybrali stejný stánek s mobilními telefony v obchodním centru v Přetlucké ulici na Praze 10. Oba případy zachytila bezpečnostní kamera a policie nyní pátrá po pachatelích, kterým hrozí až dva roky za mřížemi. O obou případech informoval v pátek policejní mluvčí Jan Rybanský.

BEZ KOMENTÁŘE: Dvě krádeže ve stejném stánku s mobilními telefonyVideo: Policie ČR

 
Článek

K prvnímu případu došlo 8. července kolem půl sedmé ráno. Neznámý pár se nejprve přesvědčil, že je nikdo nesleduje, a poté se vloupal do stánku v přízemí. Odnesli si z něj téměř 40 pouzder na mobilní telefony a způsobili tak škodu za bezmála 13 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Dvojice podezřelá z první krádeže ve stánku s mobilním příslušenstvím v obchodním centru v Přetlucké ulici na Praze 10.

O 14 dní později, 22. července, si stejný stánek vybral další nenechavec. Kolem půl jedenácté večer využil mladík chvilky, kdy byl u stánku sám, a přes přepážku se natáhl pro plastový box s mobilními telefony. Svým počínáním způsobil škodu ve výši 15 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Zloděj, který ze stánku v obchodním centru v Přetlucké ulici na Praze 10 odcizil mobilní telefony.

„Policisté, kteří prošetřují tyto případy, zajistili záběry z bezpečnostních kamer. Na těch jsou vidět oba případy krádeží i podezřelí. Pokud někoho z nich poznáváte, kontaktujte prosím, linku 158,“ žádá policie o pomoc veřejnost.

V případě dopadení a odsouzení hrozí pachatelům za trestný čin krádeže vězení až na dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám