Hlavní obsah

Žena, která zastřelila lupiče v prodejně se zbraněmi, jednala v nutné obraně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Žena, která v pondělí zastřelila lupiče v prodejně se zbraněmi v centru Prahy, jednala podle policie v nutné obraně. Podezřelý, který večer v nemocnici zemřel, zaútočil nožem na jejího kolegu.

BEZ KOMENTÁŘE: Přepadení prodejny se zbraněmiVideo: Novinky

 
Článek

„Z dosavadních výsledků vyšetřování i výsledků pitvy podezřelého v tuto chvíli vyplývá, že poškozená postupovala v rámci nutné obrany a nedopustila se ničeho protiprávního,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Doplnil, že bez ohledu na úmrtí podezřelého bude trestní řízení pokračovat a případ je v tuto chvíli kvalifikován jako loupež a pokus o vraždu. Podezřelý byl podle něj několikrát trestán za majetkové, drogové i násilné trestné činy.

Foto: Hynek Beran, ČTK

Záchranáři odvážejí zraněného muže

Lupič přepadl obchod v Opletalově ulici v pondělí dopoledne. Na 44letého muže za pultem zaútočil nožem a pobodal jej. Následně útočníka postřelila kolegyně napadeného, která byla přítomna v obchodě. Následkům zranění postřelený lupič později podlehl. Okolí místa přepadení bylo několik hodin uzavřeno. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám