Hlavní obsah

Turistka v Praze zaplatila za čtrnáct kilometrů v taxíku přes šest tisíc korun

Praha

Přes šest tisíc korun inkasoval podle strážníků jeden z pražských taxikářů za trasu 14 kilometrů dlouhou. Turistka, která za cestu musela zaplatit, se s tím nechtěla smířit a s pomocí městských policistů byl řidič později nalezen a předán policii.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Cizinka nastoupila v sobotu do taxíku na Staroměstském náměstí a chtěla odvézt do hotelu na Praze 4. Po příjezdu na místo ji čekalo překvapení, když po ní chtěl řidič 480 eur (asi 12 500 Kč). Tolik peněz neměla a ukázala mu, že má pouze 50 eur (asi 1 300 Kč). Taxikář jí navrhl, že pojedou k bankomatu.

„V bankomatu turistka vybrala 3 000 korun, ale řidiči částka stále nestačila. Nakonec řekl, že mu bude stačit 5 000 korun a již zmíněných 50 euro. Žena od něj požadovala stvrzenku a obdržela ručně psaný doklad,“ informovala mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Následně turistku řidič odvezl k hotelu, kde žena přes recepci přivolala strážníky. S nimi pak odjela na služebnu policie, aby podala trestní oznámení, zatímco další hlídka začala pátrat po taxikáři, který mezitím odjel.

Dostal prý 407 Kč

Toho se podařilo najít o tři hodiny později v Pařížské ulici. „Strážníci pořídili obrazový záznam a po jeho zhlédnutí ho poškozená turistka jednoznačně identifikovala.

Pětačtyřicetiletý muž předložil dva záznamy o provedené jízdě. Jeden z nich odpovídal jízdě do hotelu. Řidič jízdu potvrdil s tím, že za ní dostal zaplaceno jen 407 korun,“ sdělila Seifertová.

Ze stvrzenky vyplynulo, že ujel pouze 14 kilometrů. Strážníkům podle mluvčí řekl několik důvodů, proč měl cenu znásobit. Ty však strážníci nezveřejnili. Dodali ovšem, že muž jim není nikterak neznámý a za protiprávní jednání ho už několikrát řešili. Nynější případ mají na stole policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám