Hlavní obsah

V Labi se o půlnoci topil muž, vytáhli ho hasiči

– Pardubice
Novinky, luh

Hasiči o půlnoci ze soboty na neděli vytáhli z řeky tonoucího muže ve slepém rameni Labe v Pardubicích. Muž byl oblečený a po záchraně hovořil o další osobě v řece, nikdo další však nebyl nalezen. V neděli o tom informovala mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Foto: HZS Praha

Ilustrační foto

Článek

V sobotu pár minut před půlnocí byla hasičům rybářem nahlášena osoba v řece Labi, na místo okamžitě vyrazila jednotka hasičů se člunem a povolána byla potápěčská jednotka z Hradce Králové.

„V 0.16 hodin se podařilo osobu vytáhnout z vody. Byla při vědomí, dále probíhalo pátrání po údajně druhé osobě pomocí člunu,“ sdělila Horáková. Muže pocházejícího ze středních Čech záchranáři odvezli do nemocnice.

Na břehu pátrala městská policie, nenašla však ani žádné věci svědčící o dalším člověku ve vodě. „Žádná další osoba nalezena nebyla, informace o další osobě potvrzeny nebyly. V 1.52 hodin se poslední jednotka hasičů vrátila zpět na svou stanici“ dodala Horáková.

Mluvčí policie Eva Maturová ČTK řekla, že policie bude dál pokračovat v prověřování případu. Bude například zjišťovat, zda někdo v okolí někoho nepostrádá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám