Hlavní obsah

Razie ve věznici na Borech kvůli drogám: 11 obviněných

– Plzeň • Aktualizováno
Právo, zaš

Policie v pondělí a v úterý provedla rozsáhlou šťáru ve věznici v Plzni na Borech. Důvodem razie byly podle informací Práva obchody s drogami. Výsledkem je zatím jedenáct obviněných osob.

Foto: Patrik Biskup , Právo

Plzeňská věznice na Borech

Článek

„S výsledkem akce jsme spokojeni,“ řekl Právu ředitel věznice Petr Vlk. Blíže ale razii s ohledem na stále probíhající vyšetřování nechtěl komentovat. Pokud si policisté podali žádanku, mohli podezřelé osoby vyslýchat přímo za zdmi věznice.

Podle informací Práva se akce netýkala zaměstnanců věznice nebo bachařů, ale samotných vězňů a osob zvenčí, ať už rodinných příslušníků nebo známých, kteří se nedovolené látky snaží propašovat za zdi věznice například během návštěv.

Do zátahu se zapojily desítky policistů a pracovníků vězeňské služby. Nasazeni byli i čtyři policejní psi, kteří jsou speciálně vycvičeni na detekci omamných a psychotropních látek.

Měli mobily i SIM karty

„Během akce bylo nalezeno a zajištěno sedm mobilních telefonů a čtyři samostatné SIM karty, dále velké množství injekčních stříkaček a krystalická látka, u které vzniklo důvodné podezření, že se jedná o pervitin,“ doplnila Štefflová.

Policie už obvinila jedenáct osob, a to převážně z držení drog. Vězni, kteří u sebe navíc měli mobily, mají na krku také maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

„Mezi trestně stíhanými osobami je sedm mužů, kdy v šesti případech se jedná o osoby ve výkonu trestu odnětí svobody, a čtyři ženy. Nejmladšímu obviněnému je 25 let, nejstaršímu 59 let,“ upřesnila Štefflová.

Policie a vězeňská služba se na akci připravovala několik měsíců. Impulsem bylo několik odhalených pokusů o propašování drog za zdi věznice. Policie nevyloučila, že trestní stíhání rozšíří o další osoby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám