Hlavní obsah

Tragické ráno na Olomoucku: Při dvou nehodách zemřeli dva lidé

Právo, mhr
Aktualizováno

Dvě tragické dopravní nehody, při nichž zemřeli dva lidé a další dva se zranili, se staly v sobotu časně ráno v Olomouckém kraji. První se odehrála na silnici 47 u Lipníku nad Bečvou na Přerovsku, druhá u obce Dětkovice na Prostějovsku. Právo o tom informovala mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Nehoda u Dětkovic na Prostějovsku

Článek

Nehoda u Lipníka byla ohlášena hasičům v 5:29. „Střetla se tu dvě osobní vozidla. Jedna osoba srážku nepřežila, další dvě utrpěly zranění,“ uvedla mluvčí. „Nehodu nepřežil řidič středního věku,“ sdělil Právu policejní mluvčí Petr Piňos.

Na místě podle mluvčí hasičů zasahovali kromě zdravotnických záchranářů a policistů i profesionální hasiči z Lipníku nad Bečvou a Hranic.

Foto: HZS Olomouckého kraje

U Lipníka nad Bečvou se srazila dvě auta.

O nehodě u Dětkovic, při níž mělo dojít po nárazu auta do stromu k požáru, se hasiči podle ní dozvěděli v 5:52.

„Na místo vyjeli profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní z Dětkovic a Brodku u Prostějova. Po jejich příjezdu se požár nepotvrdil, nicméně osoba v havarovaném vozidle utrpěla zranění, kterým na místě podlehla. Hasiči provedli protipožární opatření, osobu z vozidla vyprostili a po zaměření nehody policií uklidili komunikaci,“ dodala mluvčí hasičů. Podle Piňose byl obětí nehody mladý muž, který auto řídil. Příčiny a okolnosti nehod šetří policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám