Hlavní obsah

Policistka kryla krádeže ve fitcentrech po celé ČR, inspekce ji obvinila

– Praha

Generální inspekce bezpečnostních sborů obvinila pražskou policistku ze tří trestných činů v souvislosti s krádežemi v šatnách fitcenter po celé ČR. Spolu s ní jsou stíhány další dvě ženy, které krádeže prováděly.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Policistka měla nejméně od března letošního roku telefonicky rezervovat hodiny cvičení ve fitcentrech, kde měly její dvě spoluobviněné provádět krádeže vloupáním do šatních skříněk, zcizovat finanční hotovost a jiné cennosti návštěvníků,“ informovala mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Podle ní policistka pomáhala svým spolupachatelkám uniknout trestnímu stíhání, protože lustrovala v databázích případné oznámení poškozených a zjišťovala informace o probíhajících trestních řízeních.

Detektivové inspekce při domovních prohlídkách našli větší množství šperků, hodinky, finanční hotovost a další nakradené cennosti.

Policistka byla obviněna ze zneužití pravomoci úřední osoby, nadržování a neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací. Vyšetřována je na svobodě.

Obě civilistky jsou stíhány za zločin krádeže ve formě spolupachatelství a přečiny neoprávněného opatření peněz a zneužití pravomoci úřední osoby ve formě účastenství. Stíhány jsou vazebně.

Reklama

Výběr článků

Načítám