Hlavní obsah

Visel z pražského mostu a záchraně se bránil. Když spadl do vody, volal o pomoc

Praha

Náročnou záchranu sebevraha mají za sebou policisté z pražského Radotína, kteří pomáhali muži visícímu z mostu. Sebevrah se jim nakonec vytrhl z rukou a spadl do studené vody, kde začal volat o pomoc.

Foto: Mapy.cz

Most Závodu míru v Praze

Článek

Telefon dispečerů tísňové linky se rozezněl v sobotu kolem třetí hodiny ráno a oznamovatel hlásil, že na Mostě Závodu míru je sebevrah. Nejbližší hlídka z Radotína proto vyrazila na pomoc a našla muže, který již visel nohama z mostu a rukama se držel za zábradlí. Navíc mu docházely síly.

Policisté s ním začali mluvit, ale muž odmítal komunikovat a vykřikoval, že ho nebaví život a chce skočit. Upozorňoval, ať se ho nikdo nedotýká.

„Varování policisté nedbali a v příhodný okamžik visícího muže chytili za ruce. Nicméně ten se nežádoucí pomoci bránil natolik vehementně, že nakonec do vody i tak spadl,“ popsal v pondělí mluvčí policie Tomáš Hulan.

Hlídka spěchala na cyklostezku pod mostem, odkud spatřila muže zápasícího s vodním živlem. „Muž během vteřiny otočil a začal policisty prosit o záchranu, neb prý nemůže dýchat a bojí se, že se utopí. Jeden z policistů na nic nečekal. Odepnul opasek s pistolí a dalšími policejními proprietami, který předal do úschovy kolegovi, a skočil do vody,“ vylíčil Hulan.

Čtyřiačtyřicetiletého podchlazeného muže vytáhl a předal záchranářům, kteří ho převezli do pražských Bohnic. „Policista se po tomto heroickém výkonu převlékl do suchého a dokončil službu,“ uzavřel mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám