Hlavní obsah

Belgický ovčák v Hradci Králové pokousal cyklistu a pak i přivolaného strážníka

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Vysoká pokuta hrozí majitelům belgického ovčáka, který o víkendu v Hradci Králové pokousal cyklistu a poté i přivolaného městského policistu. Na případ upozornili hradečtí strážníci. Ti měli vůbec o víkendu napilno — odchytávali také německého ovčáka, pitbula, ridgebacka, křížence kokršpaněla a řešit museli i případ zřejmě nakažené lišky.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Belgický ovčák utekl ze zahrady svých majitelů a kousl projíždějícího cyklistu do nohy,“ uvedla mluvčí městské policie Eva Kněžourová. Zraněný muž pak přivolal městskou policii.

„Následně pes pokousal i strážníka, který vystupoval z auta. To se již na místě nacházela i jeho majitelka. Pes ji vůbec neposlouchal, proto jí ho druhý, nezraněný strážník pomohl odvést domů,“ pokračovala mluvčí.

Zraněný strážník byl ošetřen v nemocnici, cyklista ošetření lékařem odmítl. Nyní se bude událost řešit u správního orgánu města. „Za přestupek, podle zákona o ochraně zvířat, je možné uložit pokutu až do výše 50 tisíc korun,“ dodala Kněžourová.

Kromě psů řešili strážníci také případ s liškou, která na jedné zahradě zadávila drůbež.

„Jevila známky nemoci. Ze zahrady odběhla na Tylovo nábřeží, kde se pohybovala mezi lidmi, bez známek plachosti. Nakonec spadla do řeky, kde utonula. Hlídka ji převezla k vyšetření na veterinární kliniku,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám