Hlavní obsah

Turista chtěl v Praze poradit s cestou, útočník ho zmlátil a oloupil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Přepadení italského turisty vyšetřují od prosince kriminalisté z Prahy. Muž chtěl od neznámého muže poradit s cestou, rady se mu však nedostalo, zato dostal několik ran, až upadl do bezvědomí. Poškozený přišel o peníze a mobil.

BEZ KOMENTÁŘE: Napadení na Senovážném náměstí

 
Článek

Sedmatřicetiletý Ital procházel 11. prosince kolem šesté hodiny ráno Celetnou ulicí, když ho zradil mobil a v mapě se nevyznal. Nemohl tudíž najít cestu do hotelu a poprosit o pomoc kolemjdoucího. Ten mu však nepomohl, ale dali se spolu do hovoru, během nějž došli až na Senovážné náměstí.

„Tam ale nastal nečekaný zvrat. Jak uvedl poškozený, z ničeho nic dostal ránu do obličeje, po které upadl na zem a dle jeho názoru do chvilkového bezvědomí. Jakmile se probral, zjistil, že útočník už je pryč, stejně jako peněženka a mobil poškozeného,“ řekl ve čtvrtek mluvčí policie Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamera zachytila hledaného mladíka

Pomoc následně zavolali až kolemjdoucí, turista utrpěl těžký úraz ruky a byl převezen do nemocnice.

Kriminalisté nyní žádají o pomoc, jelikož vyčerpali všechny možnosti ke ztotožnění útočníka, a zveřejnili videozáznam incidentu.

„Pokud kdokoli poznáváte mladíka na záběrech, znáte jeho identitu, potažmo místo jeho pobytu nebo pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ konstatoval Hulan s tím, že útočník je podezřelý z loupeže a těžkého ublížení na zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám