Hlavní obsah

Se sekerou v ruce vyloupil benzínku, prodavačka ho však poznala a nahlásila

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Se sekerou v ruce ohrožoval ženu obsluhující v benzínové stanici dvacetiletý mladík v Napajedlech na Zlínsku. Od vystrašené obsluhy získal necelých sedm tisíc korun. Žena ho ovšem znala, takže lupič skončil rychle v rukou policistů.

Loupež se sekerou v Napajedlech

 
Článek

O události, která se stala poslední den v loňském roce, informovala policie ve středu. „Po čtvrté hodině odpolední vešel mladík do prodejny místní benzinky a se sekerou v ruce požadoval od obsluhy vydání finanční hotovosti z pokladny,“ uvedla mluvčí zlínské policie Lucie Javoříková.

„Žena mu tak ve strachu vydala částku ve výši necelých sedm tisíc korun. Mladík poté z prodejny utekl pryč. Prodavačka ihned přepadení oznámila přes tísňovou linku 158 policistům, kteří ihned po pachateli začali pátrat,“ řekla mluvčí. Vzhledem k tomu, že žena pachatele znala, bylo pátrání jednodušší a krátce po činu již mladík byl v rukou policejní hlídky i s penězi.

Policisté nalezli i sekeru, se kterou mladík hrozil obsluze. Pachatel ji při útěku zahodil do nedalekého kontejneru. „Při činu byl posilněn alkoholem, policisté u něj naměřili téměř dvě promile alkoholu v dechu. Ve své výpovědi se ke svému činu doznal. Důvodem podle něj byly finanční problémy a také chtěl část peněz využít ke hře na hracích automatech,“ sdělila Lucie Javoříková.

Mladík si již vyslechl obvinění, a to ze zvlášť závažného zločinu loupeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Reklama

Výběr článků

Načítám