Hlavní obsah

Policisté dopadli dva cizince podezřelé z přepadení manželů v Lutíně

Policisté dopadli dva cizince ve věku 26 a 36 let, kteří jsou podezřelí z toho, že přepadli v Lutíně na Olomoucku manželský pár. Pachatelé byli obviněni z loupeže, za kterou jim hrozí až desetileté vězení. V sobotu byli umístěni na základě rozhodnutí soudu do vazby, řekla v pondělí mluvčí policie Irena Urbánková.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Ženu a muže podle policie cizinci v noci na čtvrtek napadli, povalili na zem a obrali je o peníze a telefon. Oba muže kriminalisté zadrželi o několik hodin později

Manželský pár ve věku 60 a 69 let lupiči přepadli hodinu po půlnoci. "Nejprve strhli na zem šedesátiletého muže, fyzicky ho napadli a požadovali peníze," uvedla policejní mluvčí. Jeden muž napadeného prohledal, vzal mu 4000 korun a mobilní telefon, dodala.

Část peněz hned prohráli na automatech

Obvinění podle policie napadli i jeho o devět let starší manželku, kterou povalili na zem a také ji prohledali, nakonec z místa utekli.

Žena okamžitě zavolala policisty, oba podezřelí byli krátce poté vypátráni v jedné z místních restaurací. Mladšímu muži policisté naměřili přes 1,6 promile alkoholu, šestatřicetiletému 1,9 promile. Část z odcizených peněz stihli podle policie utratit na automatech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám