Hlavní obsah

Na severu Moravy hořely hotel i domek, jedna oběť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Jeden člověk zemřel při pátečním požáru rodinného domu v Píšti na Opavsku. Při nočním požáru hotelu Fridrich v Těrlicku na Karvinsku bylo zraněno šest osob, z toho dva zasahující hasiči, uvedli v sobotu hasiči.

BEZ KOMENTÁŘE: Při požáru hotelu zahynul jeden člověkVideo: Pavel Karban, Právo

 
Článek

Profesionální i dobrovolní hasiči vyjížděli k požáru hotelu s dvaceti pokoji krátce před páteční půlnocí. V době jejich příjezdu už hořela nejen střecha, ale i interiér.

„Hasiči zachránili z pokojů pomocí nastavovacích žebříků tři osoby, dalším 11 ubytovaným a třem zaměstnancům se podařilo z hořícího hotelu včas uniknout,” uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

„Několik osob využilo služeb hasičského evakuačního autobusu, čtyři osoby byly ubytovány na hasičské zbrojnici dobrovolných hasičů z Těrlicka,“ dodal mluvčí.

„Ošetřeny byly dvě ženy a tři muži ve věku šestadvacet až čtyřiapadesát let a čtyřletý chlapec. Všichni pacienti byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Obě ženy, dvaačtyřicetiletý muž a dítě se nadýchali zplodin hoření. Po ošetření je záchranáři převezli na oddělení centrálního příjmu havířovské nemocnice,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Další muž se při požáru popálil a druhý si poranil záda při pádu z výšky. Oběma zraněným poskytli záchranáři neodkladnou péči a transportovali je na urgentní příjem nemocnice Havířov.

Požár hasiči dostali pod kontrolu za zhruba tři hodiny. Dohašovat pak museli ještě sendvičové zdi hotelu s možnými skrytými ohnisky požáru.

Škoda se dohaduje na 12 miliónů korun.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči u hotelu Fridrich

Tragický požár domku

Rodinný dům v Píšti začal hořet krátce v pátek před 14:30, hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu během několika desítek minut. Dohašování a rozebírání střechy trvalo další dvě hodiny, dodal zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

„Krátce po zahájení průzkumu a hasebních prací nalezli uvnitř objektu osobu bez známek života,“ sdělil Kozák.

„Jeho smrt měla s největší pravděpodobností přímou souvislost s požárem, nicméně bude nařízena zdravotní pitva,“ uvedl krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči zasahují u požáru domku.

Oheň způsobil škodu za 20 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám