Hlavní obsah

Silný vítr vyvrátil vánoční strom v České Lípě

Právo, mip
Česká Lípa
Aktualizováno

Silný vítr v noci ze čtvrtka na pátek připravil Českou Lípu dočasně o vánoční strom. Dvacetimetrový smrk, který městu darovala rodina z Beškova u Dubé, spadl ve čtvrtek kolem půl desáté večer.

BEZ KOMENTÁŘE: V České Lípě v noci spadl vánoční stromVideo: Michal Polák, Právo

 
Článek

„Hasiči provedli průzkum, zda se pod stromem někdo nenachází. Jednotky nikoho neobjevily. Osvětlení bylo odpojeno od elektrické energie a místo ohraničeno páskou,“ popsala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Foto: Michael Polák, Právo

Vánoční strom v České Lípě

Zaměstnanci smluvní firmy strom v pátek ráno zkrátili, odřízli vyvrácené části, uklidili spadlé větve i rozbité ozdoby. V České Lípě, kde žije 37 tisíc obyvatel, rozsvítili vánoční strom minulý týden v sobotu.

Foto: Foto HZS LK

Silný vítr vyvrátil vánoční strom v České Lípě.

V Libereckém kraji vánoční strom na náměstí spadl i před třemi lety. Tehdy noční vichřice zlomila smrk na náměstí v Jablonci nad Nisou. Jablonecká radnice také ve čtvrtek kvůli očekávání silného větru nechala vánoční strom zabezpečit a prostor v jeho okolí zcela uzavřela.

Foto: Michael Polák, Právo

Vánoční strom v České Lípě

Hasiči v Libereckém kraji měli od čtvrtka přes 50 zásahů. „Z toho přes 30 tvořila právě technická pomoc, kdy s motorovými pilami odstraňovali spadlé stromy a větve, které zatarasily komunikace. Výjezdy ke spadlým stromům pokračovaly i v pátek ráno,“ dodala Štrauchová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám