Hlavní obsah

Při požáru půdy v Opavě hasiči evakuovali 70 lidí

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm desítek osob evakuovali hasiči v sobotu v noci při požáru půdního prostoru v centru Opavy. Na domě, ve kterém se nachází restaurace, diskotéka a kasino, napáchaly plameny škodu minimálně za půl miliónu korun.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár půdy domu v Opavě

Článek

Na požár domu na náměstí Republiky upozornili hasiče před 23. hodinou kolemjdoucí, kteří si všimli kouře vycházejícího ze střechy.

„Ze všech tří pater zakouřené budovy včas uniklo do bezpečí po výzvě personálu 70 osob,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela s tím, že příčina vzniku požáru je zatím v šetření.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hořet podle něj začalo na půdě o rozloze 13 x 7 metrů. „Prostor půdy byl silně zakouřen. Hasiči dostali požár pod kontrolu za tři čtvrtě hodiny, uhasili jej za dalších 13 minut,“ popsal průběh požáru a dodal, že hasiči odvětrávali půdní prostor dírou ve střeše, kterou museli vytvořit, protože ve střeše nebyla žádná střešní okna.

„Na půdě se nacházejí elektrické rozvody a trafa, která slouží k osvětlení neonů a reklamy na vnější straně budovy. Zda za vznik požáru mohou elektrická zařízení či elektroinstalace, potvrdí nebo vyvrátí detailní zkoumání,“ nastínil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám