Hlavní obsah

Lupič zaútočil na Semilsku železnou tyčí na hromotluka, ten mu pořezal obličej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Semily

Bez lupu, se zraněním a nakonec i v cele skončil ve středu 27letý lupič, jenž na Semilsku železnou tyčí zaútočil na statného dopravce, který stál u svého vozu. Ten se jeho ataku ubránil a útočníka zranil v obličeji. Policisté lupiče pak za pár hodin zadrželi.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Lupič se vydal hledat svou oběť ve středu kolem páté hodiny ráno, až ve Víchové nad Jizerou narazil na 59letého zaměstnance distribuční společnosti. Ten stál u auta a kontroloval autobaterii, když na něj pachatel zezadu zaútočil.

„Tyčí ho uhodil do horní poloviny těla a krku, ale napadený se mu i přesto začal aktivně bránit za pomoci otevíracího nože, který na svou sebeobranu stačil vytáhnout z kapsy,“ popsala Novinkám mluvčí policie Ivana Baláková.

Dopadli ho u doktora

Následovala potyčka, při níž měl dopravce navrch. Lupiče pořezal v obličeji a ten vzal raději nohy na ramena. Následně vyhledal na Semilsku lékaře, u něhož na něj policisté při prověřování zdravotnických zařízení narazili.

„Kriminalistům nejdříve tvrdil, že se on sám stal obětí loupežného přepadení, při němž mu vzniklo toto zranění, policisté mu však nevěřili. Později se jim přiznal nejen k přepadení závozníka, kterého chtěl oloupit o firemní tržbu, ale také k dalšímu loupežnému přepadení na Trutnovsku,“ konstatovala Baláková.

Vyšetřování si posléze převzali policisté z Trutnovska, kteří chtějí pro lupiče vazbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám