Hlavní obsah

Děti v maskách klaunů měly u sebe zbraně

Právo, koc

Nože, mačety, basebalové pálky a jiné zbraně zadržela ve středu večer mostecká policie dětem ve věku od 12 do 16 let, které se sešly v parku Šibeník. Některé z nich měly na sobě masku klauna nebo jiný převlek.

Foto: Policie

Policie dětem zabavila nože, mačety i basebalové pálky

Článek

Do parku se svolaly přes sociální sítě, dorazily jich desítky. „Na tom by nebylo nic závadného, pokud by některé z nich nebyly ozbrojeny. Policisté jim odebrali různé typy nožů, mačetu, baseballové pálky, nářadí, obušky a další věci,“ vyjmenovala mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Policisté některé účastníky setkání předvedli na služebnu ke zjištění totožnosti. „Nyní budou prověřovat, zda v souvislosti s držením zbraní omladinou nedošlo k protiprávnímu jednání. V případě že ano, budou zbraně předány správnímu orgánu k rozhodnutí o zabrání či propadnutí věci,“ dodala Světláková.

Začalo to v Green Bay

Pro někoho nevinná zábava dětí, takzvaná klaunománie, se podle ní může snadno zvrhnout v něco, co může děsit. “Některé zprávy na internetu mohou být fámy, ale mohou to být informace, které zbytečně nahání strach. Takové zprávy záměrně vyvolávají paniku a ti co je šíří, si možná ani neuvědomují, že by se mohlo jednat o protiprávní jednání. A tyto případy mohou být nakonec v samotném důsledku hodnoceny jako šíření poplašné zprávy, nebezpečné vyhrožování, vydírání a jiné,“ připomněla mluvčí.

Vlna „zlých“ klaunů, kteří straší nebo dokonce ohrožují děti i dospělé, začala v Americe. Ve městě Green Bay viděli 1. srpna svědci klauna, jak si vykračuje ulicemi s černými balónky. V Greenvillu v Jižní Karolíně se klaun pokusil nalákat děti do lesa. Totéž se o několik dní později opakovalo ve městě Winston-Salem v Severní Karolíně. Podobné incidenty byly v poslední době zaznamenány také v Británii, Austrálii, nebo ve Švédsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám