Hlavní obsah

Na Plzeňsku se srazil vlak s autobusem

Právo, ČTK, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lužany
Aktualizováno

U Lužan na jižním Plzeňsku se v úterý ráno srazil na přejezdu osobní vlak s autobusem. Podle předběžných informací byl při nehodě zraněn jeden člověk. Provoz na trati mezi Plzní a Železnou Rudou je v místě nehody přerušen, řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

BEZ KOMENTÁŘE: Autobus se na přejezdu srazil s vlakemVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Mluvčí krajské záchranné služby Martin Brejcha z místa nehody řekl, že při nehodě se lehce zranil jeden člověk v autobusu. "Ve vlaku bylo 24 lidí bez zranění," doplnil.

Nehoda se stala krátce před 06:00 hod. mezi Lužany a Borovy. „Autobus přijížděl do Lužan ve směru od Dlouhé Louky. Projel železniční přejezd, ale protože se průtah obcí opravuje, nemohl na něj hned vjet a zůstal stát zadní částí v kolejišti, do které narazil vlak,“ popsala nehodu mluvčí policie Martina Korandová.

"Vlak se s autobusem střetl na přejezdu zabezpečeném pouze světelnou signalizací bez závor. Příčinu zjišťujeme," dodal Drápal.

Foto: pro Novinky Pavel Plžík

Nehoda se stala na přejezdu zabezpečeném pouze světelnou signalizací bez závor.

Podle webu Českých drah bude provoz na trati přerušen do 12:00 hod., jde ale pouze o orientační údaj. Dopravu zajišťují náhradní autobusy. Podle krajských hasičů cestující z vlaku už převezl náhradní autobus.

Reklama

Výběr článků

Načítám