Hlavní obsah

Tragické pondělní ráno na silnicích, dva mrtví a několik zraněných

Aktualizováno

Dva mrtvé si už vyžádaly pondělní dopravní nehody v Česku. Řidiči osobních aut zemřeli na Kladensku a Šumpersku. Na Plzeňsku se srazil autobus s autem, zraněni byli tři lidé.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda autobusu na PlzeňskuVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Dvě osobní auta se srazila poblíž obce Doksy po 6:00, kdy Opel Corsa jedoucí od Velké Dobré směrem na Doksy vjel do protisměru. "Při návratu do pravého jízdního pruhu dostal smyk a znovu se ocitl v protisměru, kde narazil do osobního vozidla Škoda Fabia, které řídila čtyřiačtyřicetiletá žena," uvedla mluvčí policie Michaela Nováková.

Sedmadvacetiletý řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem. Řidička druhého vozu a její spolujezdkyně jsou vážně zraněné. Podle mluvčí středočeské záchranky Petry Effenbergerové jednu po nezbytném zajištění na místě přepravil vrtulník do pražské střešovické nemocnice a druhou sanitka do kladenské nemocnice.

Foto: Policie ČR

Tragická nehoda na Kladensku

Kolem čtvrté hodiny ranní se srazil osobní vůz s nákladním také u Mohelnice na Šumpersku. Auta se střetla v místech, kde se čtyřproudá silnice zužuje do dvou pruhů. „Řidič osobního auta z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se srazil čelně s nákladním vozidlem,“ uvedl policejní mluvčí Josef Bednařík.

„Zdravotnické operační středisko ZZS Olomouckého kraje vyslalo na místo dvě posádky ze Zábřehu a Mohelnice,“ konstatoval ředitel Zdravotnické záchranné služby (ZZS) Olomouckého kraje Petr Hubáček.

Na místě ve zdeformované kabině osobního vozu byl podle něj nalezen mladý muž s mnohočetnými devastujícími poraněními nejevící známky života. „Řidič kamiónu byl posádkami vyšetřen, neutrpěl žádné poranění, jevil však známky posttraumatické stresové reakce,“ dodal Hubáček. Dechová zkouška u řidiče nákladního auta byla negativní.

Boural autobus

Dopravní nehodu šetří také policisté na Plzeňsku. Za Plzní ve směru na Domažlice se srazil osobní automobil s linkovým autobusem. Tři osoby jsou zraněné. Hlavní tah z Plzně do Německa, tedy silnice první třídy I/26, byl u obce Líně uzavřený.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Na Plzeňsku se srazilo auto s autobusem

„Řidič osobního vozu byl zaklíněný ve vozidle, dvě osoby v autobusu byly lehce zraněné. Sanitní vozy je odvezly do nemocnice," uvedl velící důstojník krajských hasičů.

Komplikace musejí očekávat řidiči rovněž na dálnici D1. Na 29. kilometru ve směru na Prahu se srazila dvě auta a kamión. Kolize se obešla bez vážnějších zranění, ale tvoří se dlouhé kolony.

Reklama

Výběr článků

Načítám