Hlavní obsah

Muž se bodl nožem do krku, když čekal na policejní služebně v Praze

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na policejní služebně v Benediktské ulici v Praze se ve čtvrtek odpoledne bodl nožem do krku muž, který předtím oznámil na tísňové lince smyšlený případ. Se středně těžkým zraněním skončil v nemocnici.

BEZ KOMENTÁŘE: Na policejní služebně v centru Prahy se muž bodl nožem do krkuVideo: Novinky

 
Článek

Incident začal oznámením, které od muže přijali policisté na tísňové lince.

"Okolo 17:45 jsme přijali oznámení, že v restauraci v Praze 1 došlo k úniku plynu. Na místo proto okamžitě vyrazili policisté, kteří zjistili, že se toto oznámení nezakládá na pravdě a že k žádnému úniku plynu nedochází. Oznamovatel však chtěl i přesto učinit oznámení, byť tedy v jiné věci. Policisté ho proto poučili, aby se dostavil na nejbližší policejní služebnu, která je v tomto případě v Benediktské ulici," řekla Novinkám policejní mluvčí Iveta Martínková.

Při čekání se sám bodl

O chvíli později tam muž opravdu dorazil. Při čekání na policisty se ale bodl nožem do krku.

"Ve chvíli, kdy se muž sám nacházel v čekací místnosti, způsobil si zranění. Policisté mu okamžitě poskytli první pomoc a přivolali záchranáře, kteří ho převezli do nemocnice," doplnila Martínková.

Kromě zdravotnické posádky záchranné služby zasahovali na místě také lékař a inspektor provozu.

"Po ošetření byl muž středního věku, který utrpěl bodné poranění v oblasti krku, transportován našimi posádkami do nemocnice. Jeho zranění jsou klasifikována jako středně těžká. Nejednalo se o život ohrožující zranění," sdělil mluvčí záchranářů Matěj Hříbal.

Případem se policisté i nadále zabývají. Podle informací Novinek se měl muž v minulosti opakovaně sebepoškozovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám