Hlavní obsah

Na Slapech se potápěla loď s desítkami lidí na palubě. Všichni se zachránili

– Živohošť • Aktualizováno

Hasiči a záchranáři zasahovali v sobotu odpoledne na přehradě Slapy, kde se potopila loď, na které mohlo být až 60 lidí. Ti se naštěstí dostali v pořádku na břeh a hasiči vyčerpali vodu z potopeného přívozu, který následně vytáhli z vody.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle policejního mluvčího Jakuba Vinčálka se loď potopila u Živohoště.

Hasiči vyjeli na Chotilsko před půl třetí odpoledne. „Byly tam tři naše jednotky a vodní záchranná služba. Na lodi mělo být asi 50 až 60 lidí. Loď byla pravděpodobně přetížená,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Vladimíra Kereková.

Před třetí hodinou se všichni lidé dostali ven. „Přívoz byl celý pod vodou, hasiči z něj vyčerpali pomocí dvou čerpadel vodu a dostali ho na hladinu. Následně ho přitáhli ke břehu,“ doplnila Kereková.

Na místo letěl také vrtulník záchranné služby, který nakonec nebyl potřeba. „Nemám informaci o tom, že by se někdo pohřešoval. Na základnu na Slapech se však dostavilo několik lidí se zdravotními problémy. Jedna osoba již byla ošetřena,“ řekla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Podle provozovatele přívozu čeká plavidlo odčerpání zbylé vody a oprava, provoz lodní dopravy se tak obnoví nejdříve příští týden. Na odhad škody je příliš brzy, řekla ČTK pracovnice provozovatele.

Příčinami nehody se zabývá policie a Státní plavební správa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám